Benfica želi otpisanog Tonija

Benfica želi otpisanog Tonija

Edmir Škorić

U Minhenu više ne računaju na Lucu Tonija, pa je izvjesno da će Italijan već u januaru pronaći novi angažman. Otpisanog italijanskog napadača želi posuditi portugalska Benfica.

Luca Toni iz Fiorentine je u Bayern stigao prije dvije godine, no njegove katastrofalne igre udaljile su ga od planova holandskog trenera Louis van Gaala na klupi Bavaraca. Sa Allianz Arene su 32-godišnjaku otvorili sva vrata, te se samo čeka prva ponuda.

Prema  pisanju portugalske dnevne štampe, Benfica je spremna ponuditi Toniju izlazak iz krize, budući da lisabonskom timu treba napadač nakon što ih je napustio Keirrison. Toni je zamišljen kao zamjena za Keirrisona, pa bi Italijan pravio društvu Cardozu koji je postigao 18 golova ove sezone.

Bayerna je Toni koštao 11 miliona eura, no predsjednik kluba Uli Hoeness danas je izjavio kako može bez ikakve odšetete preći u drugi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.