Benitez: Bit će čudo ako ostanemo u Premier ligi

Menadžer Newcastlea svjestan situacije

Benitez: Bit će čudo ako ostanemo u Premier ligi

Menadžer Newcastle Uniteda Rafael Benitez izjavio je da će njegovom klubu biti izuzetno teško da izbori opstanak u Premier ligi ove sezone.

Svrake u prvih deset kola nisu ostvarile nijednu pobjedu, a nakon 18 kola su 15. mjesti na tabeli sa pet bodova više od Burnleyja. Iako je Newcastle van opasne zone, Benitez je svjestan da prava iskušenja tek dolaze.

"Moramo biti realni i shvatiti da ćemo biti u donjem dijelu tabele. Ako mene pitate, ako izborimo opstanak tj. ako budemo bolji od tri ekipe u Premier ligi, to će biti čudo. I prošle sezone se desilo čudo, bili smo deseti ali sa nekoliko pobjeda manje i tada smo mogli završiti među pet najlošijih ekipa u ligi. Ove godine su druge ekipe potrošile više novca nego prošle sezone, pa nam je zato još teže", rekao je Benitez, koji je potom dodao:

"Ako budemo dobro radili, možemo završiti oko desetog mjesta i ja mislim da je to neki maksimum. Pokušavam svima objasniti, da shvate gdje smo. Ako mislimo da moramo pobijediti ekipe koje su ljetos potrošile 100 miliona funti, ako mislimo da ih možemo lako pobijediti u svakoj utakmici, onda smo u stopostnoj zabludi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Veliki test Newcastleu predstoji već danas, kada ovaj tim gostuje Liverpoolu u 19. kolu. Benitez je upravo sa Redsima osvojio naslov u Ligi prvaka 2005. godine.

Top Komentari

josejose
Svaka čast bar si realan ne lažeš ni sebe ni navijače ! Respekt !
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti