Benitez: Mitrović se ne mora vraćati, može odmah kući na odmor

Jasna poruka za srbijanskog napadača

Benitez: Mitrović se ne mora vraćati, može odmah kući na odmor

E. Čaušević

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović u januaru je odlučio napustiti Newcastle i otići na posudbu u Fulham što je za njega bio pravi pogodak.

Mitrović u prvom dijelu sezone gotovo da nije postojao za Rafu Beniteza u Newcastleu zbog čega je odlučio da ide na posudbu. Ovaj napadač izabrao je Fulham i pokazalo se da je to za njega bio odličan potez jer je zablistao u dresu ovog kluba.

U posljednjem kolu Championshipa Fulhamu treba pobjeda protiv Birminghama i kiks Cardiffa protiv Readinga kako bi se direktno plasirali u Premiership. U suprotnom Fulham će u play-off preko kojeg će tražiti povratak u elitu engleskog fudbala.

Ukoliko se Fulham plasira u najjači rang već sutra to znači da je za ovaj tim sezona gotova. Ipak, Benitez je poručio Mitroviću da može odmah na odmor, te da se uopšte ne traba vraćati na St. James Park.

"Igrači poput Mitrovića koji su na posudbama nemaju više nikakvih obaveza u ovoj sezoni što se tiče Newcastlea. Oni odmah mogu da idu na odmor dok im završe sezone u klubovima", rekao je Benitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi