Benitez odlazi iz Newcastlea i postaje jedan od najplaćenijih trenera svijeta?

Primamljiva ponuda

Benitez odlazi iz Newcastlea i postaje jedan od najplaćenijih trenera svijeta?

Čini se da je došlo vrijeme da Rafael Benitez napusti Evropu i zaputi se na Daleki Istok.

Kako prenose otočki mediji, Benitez ima vrlo primamljivu ponudu kineske ekipe Guangzhou Evergrande i mogao bi je prihvatiti.

Inače, pomenutu ekipu trenutno vodi legendarni Fabio Cannavaro, a ista se sprema na život poslije njega obzirom da nekadašnji kapiten reprezentacije Italije uskoro preuzima kinesku reprezentaciju.

Što se tiče Beniteza, on će postati 'slobodan trener' na kraju sezone jer mu ističe ugovor sa Svrakama, a za sada nije poznato da li će isti biti produžen. Inače, Mirror prenosi kako je španski stručnjak od strane kineskog kluba dobio ponudu koja bi ga učinila jednim od najplaćenijih trenera svijeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo nije prvi put da se Benitez povezuje sa prelaskom u Kinu, a raniju ponudu je odbio. Ipak, čini se kako bi sada mogao biti pravi trenutak da napusti Evropu i potraži novi izazov.

Najveći trenerski uspjeh španski stručnjak je napravio 2005. godine kada je sa Liverpoolom osvojio Ligu šampiona u epskom finalu protiv Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi