Benitez tek predstavljen u novom klubu, a već počeo pričati kako će se vratiti u Newcastle

Španski stručnjak

Benitez tek predstavljen u novom klubu, a već počeo pričati kako će se vratiti u Newcastle

Španski trener Rafael Benitez preuzeo je prije pet dana kinesku ekipu Dalian Yifang.

Nekadašnji trener Liverpoola, Real Madrida, Intera i brojnih drugih klubova trenirat će u novom klubu igrače poput Yannicka Carrasca i Mareka Hamšika, a na predstavljanju je već počeo pričati o tome kako će jednog dana da se vrati u Newcastle United.

"Očekujem da napravim dobre rezultate sa Dalianom i da se onda vratim u Englesku. Ne znam kada će to biti. Ali, uvijek želite da se vratite tamo gdje ljudi cijene vaš trud i predanost, a navijači Newcastlea su bili među najboljima u mojoj trenerskoj karijeri", kazao je Benitez i dodao:

"Mogu im samo ponuditi moju zahvalnost. Pokazao sam im moju predanost od prvog dana, a oni su me podržavali sve vrijeme, čak i kada stvari na terenu nisu išle baš dobro. Oni zaslužuju najbolje što mogu dobiti".

Inače, Benitez je sa pomenutom kineskom ekipom potpisao dvoipogodišnji ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi