Rafael Benitez preuzeo novi klub!

Brzo se snašao

Rafael Benitez preuzeo novi klub! · Zvanično

Dojučerašnji trener Newcastle Uniteda Rafael Benitez pronašao je novi angažman. 

Trofejni španski stručnjak od danas je i zvanično novi trener kineske ekipe Dalian Yifang.

On će na ovom mjestu naslijediti Coija Kang-heeja, koji je klub napustio u ponedjeljak zbog ličnih razloga.

"Nakon mnogo vremena započinjem novi izazov. Sretan sam što sam dio novog projekta u Dalian Yifangu", rekao je na predstavljanju 59-godišnji Benitez.

Inače, on je tokom karijere vodio velikane poput Valencije, Liverpoola, Real Madrida, Intera, Napolija i Chelseaja, a najveći uspjeh svakako mu je osvojena Liga prvaka 2005. godine s Redsima.

Prošle sezone je sa Newcastle Unitedom zauzeo 13. poziciju u Premiershipu, ali nije došlo do dogovora oko produžetka ugovora.

"Postalo je jasno da ja i oni na vrh ne dijelimo istu viziju. Želio sam ostati, no nisam samo želio da produžim ugovor. Htio sam da budem dio projekta", napisao je tada Benitez.

Inače, on će u novom klubu trenirati zvijezde poput Mareka Hamšika i Yannicka Carrasca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi