Benitez se oprostio od Newcastlea: Želio sam ostati, želio sam biti dio projekta...
Foto: EPA

Navijači s St. James' Parka žale za bivšim trenerom

Benitez se oprostio od Newcastlea: Želio sam ostati, želio sam biti dio projekta...

S. Bošković

Rafael Benitez, bivši trener Newcastle Uniteda emotivnim se pismom oprostio od navijača ovog kluba.

Španskom stručnjaku ugovor s Newcastleom istekao je jučer, a između dvije strane nije došlo do dogovora.

U pismu je Benitez otkrio da on i čelnici kluba nisu dijelili istu viziju.

"Postalo je jasno da ja i oni na vrh ne dijelimo istu viziju. Želio sam ostati, no nisam samo želio da produžim ugovor. Htio sam da budem dio projekta", napisao je Benitez.

Sjajni trener preuzeo je tim sa St. James Parka deset kola prije kraja sezone 2015/2016, te nije uspio da izbori opstanak. Ipak, nije otišao iz kluba, te je vratio Newcastlea u Premiership odmah u narednoj sezoni.

U nedavno završenoj sezoni Newcastle je završio na 13. poziciji.

Pismo Beniteza navijačima pročitajte u nastavku:

"Dragi navijači Newcastlea,

Hvala vam za tri fantastične, uzbudljive i s vremena na vrijeme teške godine.

Šta smo imali ovdje, vašu podršku, ljubav i strast, to je bilo nevjerovatno za mene. St. James' Park uvijek je bio poseban, pobjeda od 5:1 protiv Tottenhama, 15.05.2016. godine, za mene je bila toliko emocionalna i od tog dana sam osjećao kao da pripadam tu i hvala vam što ste učinili da se osjećam dobrodošlo i kao kod kuće.

Hvala svima u klubu koji su pomogli timu i igrači koji su rasli i borili se s nama, hvala i stručnom štabu (jednom od najboljih s kojima sam radio).

Od osvajanja Championshipa, pa do dvije sezone u Premier ligi. Navijači, štab i igrači su svi bili United (op. a 'ujedinjeni). Želio sam ostati, ali nisam samo želio da produžim ugovor, želio sam da budem dio projekta. Nažalost, postalo je jasno da ja i ljudi s vrha ne dijelimo istu viziju.

Žao mi je zbog toga, ali ni na moment nisam zažalio odluku da dođem u Tyneside i ponosan sam na ono što smo postigli skupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uvijek ću vas imati u srcu. Sve najbolje. Idemo Toons!"



Top Komentari

VelaHavle
Znaci ne vjerujem kako ste preveli What we have had here hahahahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi