Benitez umjesto Allegrija u Milanu?

Moglo bi se lako dogoditi

Benitez umjesto Allegrija u Milanu?

Edmir Škorić

Loše je sezonu otvorio italijanski nogometni div AC Milan. Massimiliano Allegri mogao bi ubrzo biti bivši trener Rossonera, a novi Rafael Benitez.

Rossoneri su u prva tri kola talijanske Serije A skupili isto toliko bodova. Nakon domaćeg poraza od Atalante u trećem kolu, uslijedio je "mršavi" remi s Anderlechtom na otvaranju nove sezone Lige prvaka u grupnoj fazi.

 

Stoga bi čelništvo kluba ubrzo moglo tražiti promjne u stručnom stožeru, pa bi Allegri, iako je prošle sezone klubu donio trofej Scudetta, mogao napustiti trenersku klupu, a istu bi navodno popunio bivši trener Intera Rafael Benitez.

 

Benitez je bez posla još od decembra 2010. godine kada je dobio otkaz u Interu, ali je svu slavu stekao na klupi engleskog Liverpoola.

 

Da u Milanu ne cvjetaju ruže, pokazuje i informacija da su navijači izviždali igrače nakon "nule" s Anderlechtom u utoak navečer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

„Definitivno nije najbolji trenutak za tim, na nama je pritisak da uvijek pobjeđujemo. Moramo mnogo da radimo kako bismo popravili našu igru i sve ono što nam fali u igri. Moji momci su igrali hrabro i jako dok Anderlecht nije imao šut na gol. Osjeća se napredak u igri i ponovo nismo primili gol, a sada moramo da damo gol protiv Udinesea", izjavio je Allegri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.