Bayern nije kao većina drugih: Igraču koji je javno govorio da želi da ide brzo stigao odgovor
Benjamin Pavard je "izdao" Bavarce, a to mu nije prvi put (Foto: EPA)

Francuz u problemu

Bayern nije kao većina drugih: Igraču koji je javno govorio da želi da ide brzo stigao odgovor

Edmir Škorić

Benjamin Pavard je izgubio mjesto startera u Francuskoj, a zbog izjava je izgubio i povjerenje čelnika Bayerna. 

Pavard je išao dati izjavu francuskim novinarima, ne mareći za posljedice. Kada ste igrač Bayerna s kojim imate (bogat) ugovor, onda se od vas ne očekuje da idete okolo i govorite da niste sretni i da želite da idete. I ako već to činite, spremite se za posljedice.

"Nisam protiv otkrivanja novog projekta. Možda je sada vrijeme. Zašto ne otkriti novu zemlju, novu kulturu?", rekao je Pavard za francuske sportske novine L'Equipe, iako ima ugovor s Bayernom do ljeta 2024. godine.

Pavardove riječi teško su "sjele" čelnicima Bayerna, koji su odmah reagovali, konkretno Oliver Kahn koji je rekao:

"Kod nas niko ne može inicirati odlazak izjavama, pogotovo ne u javnosti. To se ovdje ne radi. Benjamin zna šta ima s Bayernom. Razumijemo da su emocije kod igrača različite, ali takve stvari se u Bayernu ne smiju događati".

Na taj način je Kahn dao naslutiti da bi Francuz mogao da zaplati zbog nesmotrenih izjava. Ukoliko bi Pavard napustio Minhen, Noussair Mazraoui bio bi prva alternativa na desnom beku.

Oglasi

Rezerva bi postao Konrad Laimer, Austranac koji bi trebao da bude naredno pojačanje Bavaraca. Između Laimera i Bayerna postoji usmeni dogovor, no 25-godišnjak još nije prošao liječnički pregled. Ugovor bi mogao potpisati od 1. januara 2023. godine.

Laimer se dobro snalazi i na pozicijama centralnog veznog, ali tamo je u Bayernu jaka konkurencija, pa bi više djelovao po desnoj strani, posebno ako se dogodi taj već sada najavljeni odlazak Pavarda.

Pavard ima niz loših poteza u Bayernu. Prije nekoliko mjeseci je nezadovoljan otišao iz svlačioncie nakon 6:2 pobjede protiv Mainza, a potom je to učinio i na jednom treningu. Francuz je u više navrata pokazao frustraciju i nezadovoljstvo načinom na koji ga tretira trener Julian Nagelsmann, a onda su stigle i razne izjave u medijima.

Pavard je navodno i nezadovoljan što ne igra više na mjestu centralnog defanzivca što je očekivao, ali dolasci De Ligta i Upamecana su to očito promijenili, te on više nema status u ekipi kao prethodnih sezona.

Pavard je u međuvremenu postao rezerva i u Francuskoj

Čini se da ima problema i u Francuskoj. Pavard nije dobio priliku protiv Tunisa u posljednjem meču grupne faze, iako je selektor Didier Deschamps napravio devet izmjena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imao sam puno razgovora s njim," rekao je Deschamps: "Neću ići u detalje, ali nije bio u pravom stanju za igru. Mentalno i fizički, prva utakmica mu nije učinila ništa dobro".

U 4:1 pobjedi protiv Australije, Pavard je počeo na poziciji desnog beka, ali je bio uključen u rani gol i nije se pokazao dobro ni na koji drugi način. U 2:1 pobjedi protiv Danske tada je cijelu utakmicu bio na klupi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1639705257
Nije ti VELIKI Bayern, Vrbanjuša. Jezik za zube i radi posao za koji si BOGATO plaćen i jezik za zube!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi