Osmijeh na licu, ali oči su mu pune tuge i bola - Srceparajuća fotografija Sadija Manea iz bolnice
Sadio Mane neće imati priliku da nastupi sa Senegalom na Svjetskom prvenstvu u Kataru i s terena će zbog problema s tetivama odsustvovati nekoliko mjeseci

Senegalac operisan

Osmijeh na licu, ali oči su mu pune tuge i bola - Srceparajuća fotografija Sadija Manea iz bolnice

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Senegala danas otvara nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Protivnik ove selekcije je Nizozemska, ali ljubitelji fudbala neće na djelu moći da vide Sadija Manea.

Fudbalska reprezentacija Senegala oslabljena je došla na Svjetsko prvenstvo. Prva zvijezda nacionalnog tima Sadio Mane ne može igrati zbog povrede.

Sjajni 30-godišnji napadač povrijedio se neposredno pred Mundijal. Tokom meča između Bayerna i Werdera samo je sjeo na teren i jasno je bilo da nešto nije kako treba.

Pokušali su u Senegalu sve kako bi se Mane oporavio. Ipak, napori su bili uzaludni jer prva zvijezda tima nije mogla da nastupi u Kataru i to je svakako veliki udarac za Senegalce.

Sadio je u Austriji podvrgnut operativnom zahvatu. Slijedi mu višemjesečni oporavak, a sva tuga ovog svijeta vidljiva je u očima ovog fudbalera.

Fotografiju s Maneom na svojim društvenim mrežama podijelio je fudbaler Wolfsbergera Maximilian Scharfetter, koji je također bio na operaciji u Innsbrucku.

Oglasi

Iako je Mane nasmijan na fotografiji, jasno je da u njegovom pogledu nema previše uživanje jer propušta nastup sa saigračima na Mundijalu.

"Hvala svima na porukama podrške. Ovog ponedjeljka Senegal počinje takmičenje na Svjetskom prvenstvu i uvjeren sam da će moji saigrači ponosno predstavljati našu voljenu zemlju. Živio Senegal. Idemo Lavovi", poruka je Sadija Manea.

Maximilian Scharfetter pozira u bolnici u Innsbrucku sa Sadijom Maneom gdje su obojica na podvrgnuta operaciji

Mane je u karijeri odigrao 93 utakmice za senegalsku selekciju i postigao je 34 pogotka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prvenstvo Senegalci otvaraju danas protiv Nizozemske, a zatim slijede dueli protiv Katara (25. novembar) i Ekvadora (29. novembar).

Podsjetimo, u prvom susretu ove grupe Ekvador je lagano savladao Katar s 2:0.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti