Kada šuti i igra onda je među najboljim na svijetu, a donedavno ga niko očima nije mogao vidjeti
Franucki defanzivac javno je najavljivao odlazak nakon što je bio nezadovoljan činjenicom da ne igra na mjestu štopera. Sada je promijenio mišljenje (Foto: Instagram)

Pavard je fenomenalan

Kada šuti i igra onda je među najboljim na svijetu, a donedavno ga niko očima nije mogao vidjeti

M. Šljivak

Minhenski Bayern u pravom je trenutku uključio motore i bavarski gigant trenutno igra zaista sjajan fudbal. Među igračima posebno se izdvaja francuski defanzivac Benjamin Pavard koji igra kao preporođen nakon dosta kontroverzi koje je izazvao u proteklim mjesecima.

Benjamin Pavard (26) bio je u centru pažnje u proteklim mjesecima. Sjajni francuski defanzivac proglašen je nepoželjnim u Bayernu zbog izjava u kojima je javno tražio odlazak jer ne igra na poziciji štopera, koja mu je omiljena.

Potom je napravio problem i u reprezentaciji Francuske na Svjetskom prvenstvu. Sukobio se s Didierom Deschampsom, pa mu je jasno poručeno da će biti prekrižen ako ne prestane s bahatim ponašanjem.

Saigrači u reprezentaciji i Bayernu bili su veoma bijesni na Pavarda. Zbog njegovog ponašanja niko nije bio voljan igrati s njim, no to se promijenilo u proteklom periodu.

Pavard se odlučio smiriti. Dobio je šansu da igra poziciju koju voli, a on je zablistao i igra zaista čudesno.

Oglasi

Francuz je u Ligi prvaka potpuno strpao u džep najveće zvijezde PSG-a u prvoj utakmici. Odigrao je čudesan meč, da bi jučer u meču Bundeslige protiv Augsburga pokazao da je i u napadačkom dijelu jako dobar i zabio je dva gola.

Očigledno je 26-godišnji defanzivac mnogo sretniji nego ranije. Istakao je to i nakon meča.

"Veoma, veoma sam sretan", poručio je Francuz nakon utakmice s Augsburgom i dodaje.

"Ekipa je odigrala vrhunsku utakmicu. I ja sam bio dobar i postigao sam dva gola. Nakon utakmice s PSG-om bilo je važno da ostanemo na nivou i da pobijedimo. Sada smo fokusirani na nove izazove koji su ispred nas", rekao je Benjamin Pavard.

Benjamin Pavard bio je istinsko otkriće Didiera Deschampsa na Svjetskom prvenstvu 2018. godine. Zvao ga je kao igrača Stuttgarta u nacionalni tim i ispostavio se to kao odličan potez.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Uslijedio je potom i transfer u Bayern. Plaćen je 35 miliona eura i s Bavarcima je uspio osvojiti sve što je mogao, dok je s Trikolorima postao svjetski prvak.

Kada šuti i radi Pavard je među najboljim defanzivcima svijeta i valjda je i njemu postalo jasno da je u jednom od najboljih timova koji postoje i da bi samo trebao raditi svoj posao.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi