Iz greške u grešku: Zvijezda Bayerna nikako da se opameti, ponovo je napravila isti problem
Ko zna koji put Sane kasni, ovaj put je kažnjen.

Uslijedila je kazna

Iz greške u grešku: Zvijezda Bayerna nikako da se opameti, ponovo je napravila isti problem

E. Ganibegović

Čini se da je Leroy Sane nepopravljiv. Njemački reprezentativac je po drugi put u samo dvadesetak dana napravio isti problem, a ovaj put je klub odlučio da ga novčano kazni.

Krajem februara mjeseca nevjerovnu glupost je napravio Leroy Sane. Bild je otkrio da je krilni napadač zakasnio na sastanak prije utakmice te je momčad krenula na ligašku utakmicu u Monchengladbach bez njega.

Bila je to odluka Juliana Nagelsmanna koji je želio kazniti igrača kojemu to navodno nije bila prva takva greška. Ispostavilo se da nije ni posljednja.

Unatoč tome, Sane je zaigrao na tom meči. Uspio je uhvatiti avion u koji je stigao automobilom i stigao je na gostovanje podaleko od Minhena.

Činilo se da će ova lekcija osigurati da se takvi incidenti više neće ponavljati. No, to se nije dogodilo, Nijemac je izdržao nepune tri sedmice i opet napravio probleme.

Prema pisanju "Bilda", krilni napadač zakasnio je posljednji petak na trening Bavaraca prije utakmice protiv Augsburga koja se igra danas. Julian Nagelsmann se složio sa štabom da se svaki igrač treba pojaviti na terenu najmanje sat vremena prije početka treninga.

Oglasi

U međuvremenu, unatoč tome što je trening bio zakazan za 11:00, Sane je počeo ulaziti na parkiralište u 10:02. Shvativši da je prekoračio vremensko ograničenje, pokušao je neopaženo ući u na stražnji ulaz, ali je uhvaćen.

Prema pravilniku o kazni, Leroy Sane će morati platiti kaznu klubu zbog kršenja utvrđenih pravila. Prema njemačkim medijima, riječ je o oko 3.000 eura.

Unatoč prekršaju postoje dobre šanse da 27-godišnjak zaigra protiv Augsburga. Do sada je upisao 21 nastup u Bundesligi, pri čemu je postigao šest golova i dodao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vidjet ćemo da li će ga novčana kazna, koja definitivno neće predstavljati glavobolju za njega, naučiti pameti i da li će prestati ponavljati iste greške. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi