Turbulentan dan iza Tatara: Nakon dezinformacija, stiglo "olakšanje"

Bh. ofanzivac u Kuvajtu

Turbulentan dan iza Tatara: Nakon dezinformacija, stiglo "olakšanje"

A. Čaušević

U protekla 24 sata stigle su različite informacije o statusu Benjamina Tatara u Kuvajtu. 

Tatar je zimus otišao na arapsko polustrvo. Nakon sjajne jeseni u dresu Sarajeva, bh. ofanzivac je potpisao za Al-Abhu iz Saudijske Arabije.

U Al-Abhi je odradio jednu polusezonu, a nakon toga je prije tri mjeseca potpisao za ekipu Al-Qadsia iz Kuvajta gdje je u međuvremenu i započela njegova nova avantura.

Pojedini kuvajtski mediji su u javnost plasirali vijest da je 27-godišnjak raskinuo saradnju sa Kuvajčanima, međutim radilo se o dezinformaciji.

Ubrzo je stigao demant. Prvo je kuvajtski novinar Al-Saqri objavio kako od odlaska Tatara nema ništa, da bi i naš fudbaler objavio fotografiju na Instagramu u dresu svog trenutnog kluba.

Nije istina ono što se se piše u vezi raskida ugovora sa bosanskohercegovačkim igračem Benjaminom Tatarom. Igrač nastavlja sa Qadsiaom”, napisao je Al-Saqri.

Al-Qadsija je krajem septembra igrala utakmice Emir kup. U polufinalu je sa 1:0 savladan Al-Arabi. Na tom susretu je igrao Tatar koji će u finalu 23. novembra imati priliku da osvoji trofej i to protiv ekipe Al Kuwaita.

Inače, prvenstvo u Kuvajtu počinje ovog vikenda. Tatar i društvo će u nedjelju gostovati Al Shababu.

Top Komentari

Guber
Ja sam se pravo "nasikirao" evo razmišljam hitnu da posjetim
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi