I definitivno završena Tatarova avantura u Saudijskoj Arabiji?

Ofanzivac među otpisanim

I definitivno završena Tatarova avantura u Saudijskoj Arabiji?

A. Čaušević

Prema svemu sudeći avantura Benjamina Tatara u Saudijskoj Arabiji je bila kratkog daha. 

Tatar je zimus napustio Sarajevo i potpisao za Al Abhu gdje je tokom drugog dijela sezone igrao sasvim solidno uz deset upisanih nastupa i jedan postignut gol.

Ipak, kako sada stvari stoje ovaj 27-godišnji ofanzivni veznjak više neće nositi dres Al Abhe. To se da naslutiti o početku priprema arapskog kluba.

Naime, Al-Abha je zbog održavanja stadiona Sultan bin Abdulaziz Sports City bila primorana da promijeni lokaciju priprema koje će biti nastavljene u Džedi.

Ekspedicija ovog kluba je danas otputovala u Džedu. Na listi se našlo 26 fudbalera od kojih su samo dvojica stranaca. U pitanju su Marokanci golman Mhmadi Abdelali te defanziac Amine Attouchi.

Oglasi

Već ranije se pisalo da je Tatar otpisan, očekivalo se da će se to promijeniti dolaskom Slovaka Martina Ševele na klupu, ali to se nije desilo.

Tatar je iza sebe imao fenomenalan jesenji dio sezone. Briljirao je u dresu Sarajeva u domaćim i evropskim utakmicama sa 13 postignutih golova. Zasluženo je dobio poziv i tadašnjeg selektora Dušana Bajevića. 

Podsjećanja radi, Tatar je u Saudijsku Arabiju otišao s reputacijom najboljeg igrača Premijer lige BiH. Visina transfera prema nezvaničnim podacima je iznosila 290.000 eura.

Nedavno je o njegovom transferu u podcastu SportSport.ba portala - Moja garaža, moja pravila govorio bivši koordinator sportskog segmenta u fudbalskom klubu Sarajevo, Emir Hadžić.

"Tatar je na svaki mogući način izrazio želju da napusti klub. Razumijem i to. Otvorila mu se mogućnost da riješi egzistenciju i teško je bilo zadržati ih u klubu. Da sam presjekao i da sam rekao 'ne možeš ići', kakvog bismo ga imali ovog pola godine? Veći je problem što nismo adekvatno odgovorili na njihove odlaske", istakao je Hadžić.

Top Komentari

makelele
Ona slika iz kafića sa naslova je najbolji pokazatelj o kakvom je lafo nogometasu rijec. Klasicni mahalski fudbaler, koji je imao potencijal za mnogo vece stvari, ali mahalski mentalitet ce ga zauvijek drzati blizu jeftine kafe. Šteta, ali ni prvi ni posljednji. Jedan je edin.
16 3
Husrefbeg22
Sada je red da se izvini upravi i igracima FK Sarajevo i da se ponovo vrati u klub.
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi