Benko htio pomoći svom klubu, pa zaradio isključenje

Nekadašnji napadač Sarajeva

Benko htio pomoći svom klubu, pa zaradio isključenje

Samir Mlaćo

U jednom od najzanimljivijih susreta 2. HNL snage su u subotu odmjerili Varaždin i Zadar. Gosti su vodili 2:0 nakon prvog dijela, međutim domaći su se vratili i na kraju uspjeli osvojiti jedan. 

U centru pažnje se zatim našao nekadašnji napadač Sarajeva Leon Benko. Benko je najprije u 48. minuti smanjio vodstvo gostiju, a zatim ušao u mrežu te htio uzeti loptu u ruke kako bi se meč što prije nastavio.

Sutkinja Sabina Bolić pokazala mu je zbog odgurivanja golmana Bendera žuti karton, njegov drugi na tom meču i put u svlačionicu.

Završilo je na kraju 2:2, a ceh je platio trener domaćih Mumlek na čije mjesto je imenovan nekadašnji šef struke Zrinjskog, Širokog Brijega i Viteza Branko Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti