Drugoligaš potvrdio dolazak Leona Benke

Nakon mnogo sastanaka i pregovora

Drugoligaš potvrdio dolazak Leona Benke

Leon Benko, koji je u sezoni 2015/2016. bio najbolji strijelac Premijer lige BiH, okončao je potragu za novim klubom.

Od početka priprema Benko je trenirao sa Varaždinom i igrao u prijateljskim utakmicama. Premda je već u poznim igračkim godinama, svakim nastupom bi podigao intenzitet igre Varaždinaca, a na sreću ljudi koji vode klub i samih navijača tu će i ostati.

Iz Varaždina su ujutro potvrdili da je za Benkom, nakon mnogo sastanaka i pregovora, dogovorena saradnja za narednu sezonu u 2. HNL, te da će potpisivanje ugovora biti uprličeno sutra ili u petak.

Bivši hrvatski reprezentativac je u Varaždinu ujedno i započeo svoju karijeru, tako da mu je ovo povratak u matični klub, a kroz karijeru je još igrao za Nurnberg, Standard, Kortrijk, Slaven Belupo, Rijeku, Sarajevo, Olimpiju, DL Aerbin...

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sa Sarajevom je Benko, podsjetimo, u prošlosti osvojio prvenstvo i Kup BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi