Benko: Iz Sarajeva sam otišao sa problemima

Otkrio i zašto je došao u Sarajevo

Benko: Iz Sarajeva sam otišao sa problemima

Sa golgeterskim navikama Leon Benko je nastavio i u dresu Olimpije. 

U posljednje dvije prvenstvene utakmice Benko se upisao u listu strijelaca i već se pokazuje kao pojačanje za ljubljanski tim, a o razlozima zbog kojih je prihvatio ponudu Milana Mandariča govorio je za SN portal iz Slovenije.

"Na odlazak iz Sarajeva bio sam spreman odmah nakon što se završila sezona, ali onda sam se suočio s problemima. Imao sam tada nekoliko ponuda, ali sam oklijevao jer je prvenstvo već bilo počelo. Na kraju sam došao u Olimpiju koja je ambiciozan klub i to je ono što me privuklo i kada sam dolazio u Sarajevo. Također, imam četvero djece i ne želim ići daleko od porodice, koja je na prvom mjestu", kazao je Benko. 

Derbi protiv Maribora za Benku nije bio ništa novo, jer je tokom epizode u BiH igrao protiv Željezničara pred većim brojem gledalaca. 

"U Sarajevu je derbi mnogo praćeniji i Sarajlije nedjeljama prije žive za tu utakmicu. Osjeti se napetnost u gradu, neopisiv osjećaj... Ipak, i na Stožicama sam doživio lijepu atmosferu, navijači su bili naš dvanaesti igrač, ali nakon utakmice nismo imali razloga za slavlje. Izgubili smo sa 3:1", prisjetio se.

U početku Benko nije imao sreće sa postizanjem golova u Olimpiji.

"Znam da sam ovdje doveden da postižem golove, ali to mnogo zavisi i od mojih saigrača. Moramo djelovati kao tim. Naporno radim na sebi i želim da budemo još bolji, a na kraju ćemo vidjeti jesmo li dovoljno pružili", dodaje Benko. 

Posebne rituale uoči utakmice, kako kaže, nema.

"Fokusiran sam samo na utakmicu i na to da moj tim pobijedi. Vjerujem u Boga i prije utakmice se obično pomolim, a sve što radim, radim za svoju porodicu. To mi je na prvom mjestu", riječi su hrvatskog napadača. 

Benko je u Sarajevu proveo dvije sezone i bio je jedan od najboljih igrača, a mrlju na njegovu epizodu u BiH bacilo je otkriće trenera Hurtića da je zajedno sa dvojicom saigrača konzumirao alkohol pred derbi sa Zrinjskim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi