Benko: Jedna mala piva je problem samo u Sarajevu
FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Hrvatski fudbaler o nedavnom incidentu

Benko: Jedna mala piva je problem samo u Sarajevu

Leon Benko je u ljetnom prijelaznom roku odlučio Sarajevo zamijeniti sa Olimpijom. 

Iskusni napadač je u Sarajevu proveo dvije sezone i bio je jedan od najboljih igrača, a mrlju na njegovu epizodu u BiH bacilo je otkriće trenera Hurtića da je zajedno sa dvojicom saigrača konzumirao alkohol pred derbi sa Zrinjskim. 

Sada kada je prošlo više od mjesec dana od napuštanja Sarajeva otvoreno je kazao šta misli o incidentu sa alkoholom u hotelskoj sobi. Cijela priča je, kako je rekao za sportski list "Ekipa 24" napumpana i štetila je samo njemu i klubu. 

"Nije me briga za ono što je rečeno i napisano. Pitajte bilo koga od mojih bivših saigrača ili ljude iz uprave kluba i reći će vam pravu istinu. Ne želim previše o tome razgovarati, to je sada stvar prošlosti i moja epizoda u Sarajevu je gotova", kazao je Leon Benko i potom pojasnio: 

"Optuživali su me za mnoge stvari, ali istina je drugačija. Prije utakmice smo trenirali, kao i obično, i onda smo navečer popili - jednu malu pivu. To ni u jednom klubu u mojoj karijeri nije bio problem, samo u Sarajevu. Problem je nastao kada je trener to otkrio novinarima i njegova je izjava je bila dobro samo za njega, ali ne za klub i za mene", istakao je hrvatski fudbaler. 

Benko je sa Olimpijom potpisao ugovor do 2018. godine, a već u prvim nastupima je pokazao da će biti veliko pojačanje za ljubljanski tim. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi