Benko se spletom okolnosti vraća u Rijeku?

Nakon prodaje Bezjaka

Benko se spletom okolnosti vraća u Rijeku?

Donedavni napadač Sarajeva Leon Benko mogao bi ponovo obući dres Rijeke, za koju je nastupao od 2012. do 2014. godine.

Iskusni hrvatski napadač trenutno je slobodan igrač i jučer se pojavila vijest da bi lako mogao potpisati za Olimpiju. U međuvremenu, Rijeka je prodala prvog napadača Romana Bezjaka u Darmstadt za 3 miliona eura, pa je hrvatski viceprvak krenuo u potragu za njegovim nasljednikom.

Kako pišu pojedini mediji iz Hrvatske i Slovenije, među kandidatima se nalazi i Leon Benko, koji bi tako spletom okolnosti mogao ponovo zaigrati za svoj bivši klub.

Leon Benko je navijačima Rijeke ostao u lijepom sjećanju jer je na 64 odigrane utakmice postigao 42 gola. Igrajući za ovaj klub ponio je titulu najboljeg strijelca HNL-a i dao je neke od ključnih pogodaka koje su Rijeku 2013. godine prvi put uveli u grupnu fazu Evropske lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi