Benko odbio ponudu iz susjedstva

Cilj je inostranstvo

Benko odbio ponudu iz susjedstva

Nakon dvije godine saradnje Leon Benko je početkom mjeseca dogovorio sporazumni raskid sa FK Sarajevo.

Hrvatski napadač u Sarajevo je bio stigao u septembru 2014. godine. Svojim igrama i golovima uspio je u potpunosti opravdati uloženi novac, međutim na Koševu se nije želio zadržati duže od dvije godine i nakon što je razgovarao sa čelnicima kluba dobio je odriješene ruke da potraži novu sredinu. 

Iako se spominjala mogućnost da se vrati u dobro poznati HNL, od toga najvjerovatnije neće biti ništa. Za dovođenje Benke je bio zainteresovan Osijek, ali na ponudi se navodno zahvalio i prvoligaš sa Drave je napad u međuvremenu pojačao sa Ejupijem (Slaven Belupo) i Bobanom (Zagreb).

Benkin primarni cilj je svakako povratak u inostranstvo. Navodno opcije za odlazak postoje, ali na konkretne ponude se i dalje čeka. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjećamo, Benko je prije epizode u Sarajevu nastupao za Dailan Aerbin, Rijeku, Al-Faisaly, Slaven Belupo, Kortrijk, Standard i Varteks. Upisao je i četiri nastupa za "A" reprezentaciju Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi