"Ovo je cirkus, nije ni čudo što niko ne dolazi na utakmice"

Trener Osijeka bez dlake na jeziku

"Ovo je cirkus, nije ni čudo što niko ne dolazi na utakmice"

Utakmica između Osijeka i Dinama ostat će upamćena po nevjerovatnoj magli na Gradskom vrtu, mnogo goroj nego što je bio slučaj na Bilinom polju kada su igrali BiH i Irska.

Bez obzira na izuzetno loše vremenske uvjete, utakmica nije prekinuta već se odigrala do kraja, iako su se treneri oba tima složili da drugo poluvrijeme, zapravo, nisu ni vidjeli.

Posebno je zanimljivu izjavu dao trener Osijeka Zoran Zekić, koji je bio razočaran zbog poraza od 1:0, ali i posramljen što je bio dio "cirkusa".

"Nisam vidio apsolutno ništa u drugom poluvremenu. Teško mi je pričati o fudbalu i sramota me je što sam bio dio ovog cirkusa. I onda se čudimo što ljudi ne dolaze na utakmice, pa kome ovo treba? Dinamu čestitam na pobjedi, ali mislim da se kolektivno trebamo zapitati", rekao je Zekić, koji je dodao:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Izgleda da je jedino sudac vidio šta se dešava na terenu, čim je odlučio da se meč nastavi. Ne mogu da vjerujem da sam morao praviti izmjene po inerciji, jer nisam znaš šta da napravim. To je jako neozbiljno i zaista se pitam kome je trebala ovakva utakmica, taman da je u njoj viđen gol sa centra. Jedan igrač mi je rekao da je trebao biti penal za nas, ali to niko ne može provjeriti".

Dinamo je pobjedom u osječkoj magli prestigao Rijeku i zasjeo na prvo mjesto, gdje je i navikao biti. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.