Rahmanović: Jasno je šta smo propustili do sada, više nemamo pravo na kiks

Prvotimac FK Sarajevo pred subotnji meč

Rahmanović: Jasno je šta smo propustili do sada, više nemamo pravo na kiks

S. Mlaćo

Nakon sjajne igre protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog (4:2), u redovima FK Sarajevo okrenuli su se duelu proiv Zvijezde 09. Taj meč igra se u subotu sa početkom u 17 sati, a  za SportSport.ba je svoja očekivanja otkrio ofanzivac bordo tima Amar Rahmanović. 

U bordo timu su svjesni da ne smiju propuštati bodove protiv relativno slabijih ekipa ukoliko naravno žele da ostanu u samom vrhu tabele.

"Jasno je da nemamo pravi na kiks. U naletu smo, dobro igramo i idemo na tri boda. Ne poznajem Zvijezdu 09 skoro nikako, gledao sam ih dva puta putem TV-a protiv Željezničara i Čelika i moram priznati da me nisu impresionirali", priča Rahmanović.

Sarajevo je trenutno trećeplasirano sa 11 osvojenih bodova. Da nije bilo neočekivanih kikseva protiv Radnika i GOŠK-a, tim sa Koševa sada bi bio lider na tablici.

"Sigurno da smo mogli više. Bilo je zaista turbulentno u proteklom periodu, a i Evropa je uzela danak. Sada kada pogledamo tabelu jasno nam je šta smo propustili protiv Radnika i GOŠK-a, ali Bože moj. Trebamo skupljati bodove i sve će onda doći na svoje. Protiv Zrinjskog smo npr. pokazali snagu, a vidjeli ste kako je bilo protiv GOŠK-a. Sve u svemu dobro je, ne zaostajemo na tabeli i to je to".

Ističe da je zadovoljan svojim igrama, ali da uvijek može bolje. Prokomentarisao je i dosadašnjih šest kola nove sezone PL, te otkrio ko je po njemu pozitivno, a ko negativno iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čelik me zaista pozitivno iznenadio, mislim da ni oni sami nisu mogli vjerovati da će imati deset bodova nakon šest kola. Najveće iznenađenje za mene je ipak Sloboda. I protiv nas se vidjelo da je to neka nova Sloboda, iako smo mi uspjeli slaviti. Kada su negativna iznenađenja u pitanju, definitivno moram izdvojiti Tuzlu City. On su jasan dokaz da ništa ne može preko noći bez obzira koliko imate novca", dodao je Amar Rahmanović, prvotimac FK Sarajevo na kraju razgovora za SportSport.ba.

Rahmanović je u dosadašnjih šest kola upisao pet nastupa i dodao jedan pogodak. Sjajnu partiju pružio je posebno u vječitom derbiju kada je pokazao da će od njegovih partija uveliko ovisiti i igra cijele momčadi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bebi
Jako profesionalno da on kao sportista komentarise da los neki klub ima nema novca cc
1 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti