Leon Benko pred potpisom za deseti klub

Karijeru nastavlja u Sloveniji?

Leon Benko pred potpisom za deseti klub

Leon Benko je, sudeći prema pisanju slovenačkih medija, okončao potragu za novim angažmanom.

Iskusni napadač je početkom augusta dogovorio sporazumni raskid saradnje sa FK Sarajevo, a iako se namjeravao maknuti sa 'balkanske rute', gotovo je sigurno da će svoju karijeru nastaviti u redovima Olimpije iz Ljubljane. 

Aktuelni šampion Slovenije već neko vrijeme traži drugo rješenje u napadu i sve su indicije da je potraga završena, a konkurencija Velikonji i Elekeu će najvjerovatnije biti 32-godišnji Benko koji je navodno na pragu potpisa.

Mediji u Sloveniji su istaknuli da je Benko dobro poznato ime na našim prostorima, budući da se radi o bivšem reprezentativcu Hrvatske koji je u karijeri igrao za klubove kao što su Nurnberg i Standard. Još je nastupao za Varteks, Slaven Belupo, Rijeku, Sarajevo, DL Aerbin, Faisaly i Kortrijk. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi