Benko strijelac u neočekivanom porazu Olimpije

Prva liga Slovenije

Benko strijelac u neočekivanom porazu Olimpije

Edmir Škorić

Hrvatski napadač Leon Benko bio je strijelac u porazu Olimpije od Rudara.

Olimpija je u Ljubljani poražena od gostiju iz Velenja sa 4:2, a nekadašnji napadač Sarajeva gol je zabio u 91. minuti s bijele tačke.

Rudar je neočekivano vodio 3:0 u Ljubljani poslije sat vremena igre, a golove su postizali Glavina, Lotrić i Mary. Glavina je do kraja postigao još jedan gol za 'rudare', dok je Cretu u 77. minuti bio strijelac prvog gola za Olimpiju.

Olimpija je "morala" pobijediti kako bi stigla Maribor, a sada ima tri boda zaostatka i utkamicu više od rivala, Rudar je sedmi sa 29 bodova, a dodajmo da je Benki ovo bio peti pogodak u ligi Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi