Olimpija se želi riješiti Leona Benke

Hrvat napušta Ljubljanu?

Olimpija se želi riješiti Leona Benke

Rukovodstvo Olimpije na čelu sa Milanom Mandarićem i Rankom Stojićem želi se riješiti nekoliko igrača, a među njima je i doskorašnji član FK Sarajevo Leon Benko. 

Benko je u tim iz Ljubljane stigao u ljetnom prijelaznom roku na insistiranje bivšeg sportskog direktora Nenada Protege. Očekivalo se od Benke mnogo, ali za vrijeme provedeno u Olimpiji je zabio tek četiri gola što ne zadovoljava apetite rukovodstva kluba. 

Mediji u Sloveniji tvrde da se Olimpija u januarskom prijelaznom roku pored Benke namjerava riješiti još nekoliko igrača koji su dovedeni za vrijeme ere bivšeg sportskog direktora, a u pitanju su Etien Velikonja, Andraž Kirm, Leo Ejup i Đorđe Crnomarković. 

Problem za Olimpiju predstavlja to što pomenuti igrači iimaju važeće ugovore i pitanje je da li će na Stožice tokom januara stići zadovoljavajuća ponuda. 

Podsjećamo, Benko je u Olimpiju stigao iz Sarajeva u kojem je bio proveo dvije sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi