Priznao da je fudbal igrao isključivo radi novca: Zaradio je da ima šta poželi, a voza Smarta

I to dugi niz godina

Priznao da je fudbal igrao isključivo radi novca: Zaradio je da ima šta poželi, a voza Smarta

Admin Čaušević

Ko kod zaigra u engelskom Premiershipu za njega se može reći da je zaradio ogroman novac.

Rijetko koji fudbaler će otvreno priznati da fudbal igra isključivo radi novca, iako je to većini danas glavni razlog prilikom odabira novog kluba.

Glavni akter ove priče je od maja 2013. do decembra 2014. godine svake sedmice naplaćivao 60-ak hiljada eura, a da nije ni igrao. Dakle, za 18 mjeseci je uzeo zaista ogroman novac.

Bilo je to onda kada je svojevremeno ovaj odlični lijevi bek igrao za Tottenham, koji je i tada baš kao i danas kotirao za klubove koji su najbogatiji u Premiershipu.

Riječ je o Beonitu Assou Ekottou koji je prepoznatljiv po svojoj iskrenošću, ali i mudrim i pametnim ulaganjem. Zaradio je dovoljno novca da može imati šta poželi, međutim i dalje se vozi u skromnom automobilu Smart.

Oglasi

"To je samo posao. Da, to je dobar, dobar posao i ne kažem da mrzim nogomet, ali to nije moja strast.

"Ne razumijem zašto svi lažu. Predsjednik mog bivšeg kluba Lensa, Gervais Martel, rekao je da sam otišao jer sam dobio više novca u Engleskoj, da me nije briga za Lensom."

"Rekao sam mu: "Postoji li jedan igrač na svijetu koji potpiše za klub i kaže: 'Oh, sviđa mi se vaš dres?' Nije ga briga. Prva stvar o kojoj govorite je novac."

'Martel je rekao da idem u Englesku zbog novca, ali zašto igrači dolaze u njegov klub? Jer izgleda lijepo? Svi ljudi, svi, kad biraju posao, to je zbog novca", svojevremeno je kazao Ekotto.

Ispirčao je da je svojevremeno imao Bentleya kojeg je platio 150.000 funti, ali kada je shvatio da ga može prodati za samo 85.000 eura odlučio je da batali skupocjena vozila.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od fudbala se ovaj Kamerunac oprostio prije četiri godine, ali svoje navike i dalje nije promijenio. Smarta je kupio jer je trošio malo goriva, ispirčao je da je tok je igrao za Tottenham na gorivo trošio svega 20 funti sedmično.

Prema nekim informacijama njegovo bogatstvo se procjenjuje čak na 110 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti