Benteke danas potpisuje za Liverpool

Redsi dovode zvučno pojačanje

Benteke danas potpisuje za Liverpool

Pouzdani britanski mediji jutros pišu da će Christian Benteke danas zvanično kompletirati svoj prelazak u Liverpool.

Ovaj 24-godišnji Belgijanac je u prošloj sezoni odigrao 29 ligaških utakmica za Aston Villu, u kojim je postigao ukupno 13 pogodaka. Klubu sa Villa Parka će pripasti 32,5 miliona funti obeštećenja, koliko iznosi otkupna klauzula ovog fudbalera.

Pretpostavlja se da će Christian Benteke danas zvanično biti predstavljen na Anfieldu, koji bi ovom kupovinom potrošio nešto više od polovine ukupne zarade od Raheema Sterlinga.

Christian Benteke je karijeru počeo u Genku, nakon čega je nastupao za Standard, Kortrijk i Mechelen. Od 2012. godine boravi u Aston Villi, za koju je postigao 42 gola u 88 utakmica. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.