Niko neće Balotellija
Foto: EPA

Inter odbio ponudu Liverpoola

Niko neće Balotellija

Midhat Šljivak

Mario Balotelli gotovo sigurno neće ostati u Liverpoolu.

Rukovodstvo tima s Anfielda na sve načine pokušava da se riješi italijanskog napadača. Nude njegove usluge mnogobrojnim timovima, ali ne dobijaju pozitivan odgovor niti od jedne ekipe.

Usluge kontroverznog 24-godišnjeg napadača su ponudili Interu, ali je trener Nerazzurra zahvalio na ponudi, jer Balotellija ne želi u svom timu.

Redsi pokušavaju da se riješe Italijana. Menadžer Brendan Rodgers ga nije poveo ni na predsezonsku turneju u Australiji, pa je izvjesno da će Mario napustiti Anfield ovog ljeta.

Balloteli je već imao jednu epizodu u Interu, u trajanju od tri sezone. Iako je statistički gledano u Interu bio veoma dobar napadač, njegov problematični karakter mu je stvarao probleme kod Jose Mourinha. Nakon 86 utakmica u dresu crno-plavih odlazi u nebesko plave. 

Opet njegov problematični karakter dolazi do izražaja i, također nakon tri sezone, odlazi iz Citya. 

Naredna igračka Ballotelija bio je Milan. Igrao je Balloteli tad u životnoj formi i izgledalo je kao da se smirio.
No, nakon 54 utakmice i 30 postignutih golova napušta Milan. 

Liverpool je kupio Ballotellija kao zamjenu za Suareza, no on to nikad nije postao. Loše predstave na terenu, remećenje hemije u svlačionici Redsa dovele su do toga da postane nepoželjan igrač na Anfield Roadu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nastupio je u toku sezone 28 puta i postigao samo četiri gola, što ga je automatski stavilo na listu onih koje Brandan Rodgers ne želi u svom timu. No, problem Ballotelija nije to što ga Rodgers ne želi. Njegov problem je taj što ga niko ne želi.

Igrač koji je kocka, kocka koja u većini slučajeva bude bačeni novac, nije isplativa insveticija nijednom klubu sa ambicijama prema osvajanju trofeja.




Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.