Benteke junak uvjerljive gostujuće pobjede Crystal Palacea

Leicester pao na domaćem terenu

Benteke junak uvjerljive gostujuće pobjede Crystal Palacea

Fudbaleri Leicester Cityja poraženi su danas na domaćem terenu od Crystal Palacea sa 3:0 u okviru 18. kola engleskog Premiershipa.

Iako se Leicester nalazio u sjajnoj formi i prije ovog susreta je imao četiri vezane pobjede, danas ipak nije mogao slaviti protiv Palacea koji je odigrao sjajan meč i na kraju upisao zasluženu pobjedu.

Gostujuća ekipa je dobro otvorila utakmicu i već nakon sedam minuta igre je imala dobru priliku, ali Schlupp je šutirao pored gola. Samo četiri minute kasnije Loftus-Cheek je imao priliku donijeti radost navijačima svog kluba, ali Schmeichel je odbranio njegov udarac.

Ipak, samo osam minuta kasnije gosti su poveli. Igrao se 19. minut kada je Townsend ubacio, a Benteke glavom postigao svoj prvi gol ove sezone za vodstvo Crystal Palacea. Do kraja prvog dijela utakmice gosti su došli do još jednog gola, a strijelac je ovog puta bio Zaha nakon asistencije Bentekea.

U drugom poluvremenu Leicester se nije predavao i pravio je veliki pritisak na gol protivnika, ali veće prilike nije stvarao. S druge strane, Palace se orijentisao na kontre i na taj način je stvorio nekoliko dobrih prilika, ali bez uspješne realizacije sve do sudijske nadokande kada je Sakho pogodio za konačnih 3:0. Treba reći i to da je domaćina posao bio otežan zbog crvenog kartona Ndidija u 61. minuti.

Leicester se nakon ovog poraza nalazi na 8. mjestu sa 26 osvojenih bodova, dok ekipa Crystal Palacea ima devet bodova manje i trenutno je na 14. pozicji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi