Leicesterov "anonimus" je najbolji zadnji vezni u Engleskoj?

Lisice u svojim redovima imaju novog Kantea

Leicesterov "anonimus" je najbolji zadnji vezni u Engleskoj?

U januaru tekuće godine Leicesterov prvi prioritet je bio dovođenje zamjene za sjajnog N'Goloa Kante, defanzivnog veznjaka koji je nešto ranije pojačao ekipu Chelseaja.

Tako su u Leicesteru tokom prošlog zimskog prelaznog roka belgijskom Genku isplatili 15 miliona funti za Wilfreda Ndidija, i čini se da nisu pogriješili.

Rijetko ko je mogao predvidjeti da će se 21-godišnji Ndidi tako brzo privići na Premier ligu, ali on je jako brzo postao jedna od glavnih uzdanica Lisica, čiji je vezni red drastično oslabljen odlaskom Kantea i Drinkwatera.

Naime, sjajni Ndidi odlično obavlja svoje zadatke na poziciji defanzivnog veznjaka, pa je tako u dosadašnjem dijelu premierligaške sezone već upisao 74 uspješna starta nad protivničkim igračima što je najviše u Premier ligi. Njegov prosjek od 4.3 uspješna starta po utakmici je također najbolji u elitnom rangu fudbala u Engleskoj.

S obzirom da se radi o izuzetno mladom igraču u Leicesteru tek očekuju njegove najbolje partije, te mnogi ovog Nigerijca već upoređuju sa sjajnim N'Golom Kanteom, igračem koga je i zamjenio u ekipi.

Inače, kada su uspješni startovi nad protivnicima u Premier ligi u pitanju, na drugoj poziciji se nalazi Evertonov Idrissa Gueye (63), dok je treći iskusni Pablo Zabaleta (53).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lista fudbalera sa najviše uspješnih startova, FOTO: Premierleague.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi