Benzema donio odluku: Karijeru želim završiti u Madridu
EPA

Nakon produženja ugovora

Benzema donio odluku: Karijeru želim završiti u Madridu

E. Ganibegović

Dugogodišnji napadač Real Madrida, Karim Benzema je nakon produženja ugovora sa klubom do 2021. godine, izrazio želju da završi svoju karijeru upravo na Santiago Bernabeu.

Ovaj 29-godišnjak je u Madrid stigao 2009. godine iz redova Lyona za 35 miliona eura. U kraljevskom klubu je do sada osvojio 14 trofeja.

"Drago mi je što sam produžio boravak u najboljem svjetskom klubu", rekao je Benzema za zvanični site Real Madrida.

"Svoju nogometnu karijeru želim da završim ovdje, zato što se niti jedan klub ne može porediti sa Realom."

"Ponosan sam na ono što sam postigao ovdje, ali moram se fokusirati na budućnosti i na osvajanje novih trofeja."

"Moj posao je više nego samo postizanje golova. Morate biti uključeni u timsku igru, povezani sa igračima, stvarati šanse, praviti prostor i ovdje se od vas traži mnogo više nego u ostalim klubovima."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dobivate mnogobrojne kritike kada ste u klubu kakav je Real Madrid, međutim to je normalno i zbog toga vas takva očekivanja uvijek guraju naprijed", istakao je francuski internacionalac.  

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi