Benzema francuski fudbaler godine

Nagradu mu dodijelio Zinedine Zidane

Benzema francuski fudbaler godine

Karim Benzema je proglašen najboljim igračem u Francuskoj drugu godinu zaredom po izboru France Footballa, a nagradu mu je uručio Zinedine Zidane. 

U žiriju su bili Franck Ribery, Michel Platini, Thierry Henry, Laurent Blanc, Didier Deschsamps, Patrick Vieira, Samir Nasri i David Ginola, a istim je predsjedao Zinedine Zidane. Benzema je pobjedu odnio sa 109 glasova, ispred Riberyja koji je imao 102, treći je bio Hugo Lloris sa 62. 

 

"Jako sam sretan što sam dobio ovu nagradu drugu godinu zaredom. To mi je jako važno, a velika je čast što je Zidane bio predsjedavajući, jer je po meni on najveći fudbaler u historiji Tricolora. San mi je bio dobiti ovu nagradu od njega i on se ispunio," rekao je Karim Benzema. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.