Nigdje na svijetu se ne mogu vidjeti scene kao s Anfielda iz 87. minute
Zvijezde Real Madrida ispraćene su s Anfielda velikim ovacijama nakon što su odigralii još jednu vrhunsku utakmicu

Nevjerovatni navijači Redsa

Nigdje na svijetu se ne mogu vidjeti scene kao s Anfielda iz 87. minute

Midhat Šljivak

Real Madrid je u nevjerovatnom meču osmine finala Lige prvaka savladao Liverpool na Anfieldu s 5:2. Usprkos visokom polazu navijači Redsa pokazali su klasu i aplauzima su s terena ispratili sada već istinske fudbalske legende Karima Benzemu i Luku Modrića.

Real Madrid je u prvom meču osmine finala Lige prvaka obrukao Liverpool usred Anfielda. Kraljevi su nadoknadili minus od 2:0 nakon uvodnih 15 minuta susreta i na kraju su slavili pobjedu s 5:2.

Bitnu ulogu u trijumfu ponovo su imale dvije legende kraljevskog kluba - Karim Benzema i Luka Modrić. Odradili su vrhunski posao i pokazali su da su usprkos poznim godinama još uvijek istinske klase od igrača.

To svakako zna cijeniti i publika na prepunom Anfieldu. Iako je njihov tim ponižen, iako je na suprotnoj strani poprilično mrski rival, navijači Liverpoola su pokazali ko su i šta su.

Kada su u 87. minuti Karim Benzema i Luka Modrić izlazili iz igre, kompletan stadion je ustao na noge i aplauzom je nagradio ovaj fenomenalni dvojac.

Znaju dobro na kultnom stadionu cijeniti vrhunske fudbalere. Benzema i Modrić su bez ikakve dileme nešto najbolje što je svijet fudbala vidio na terenu u proteklih 10-ak godina i ovakve aplauze zaslužuju gdje god da se pojave.

Oglasi

Golman Real Madrida Thibaut Courtois očaran je zbog ovacija za njegove kolege. Igrao je dosta puta na Anfieldu, ali ovako nešto nije vidio.

"Po prvi put igram na Anfieldu u Ligi prvaka na punom stadionu. Činjenica da su navijači Liverpoola aplauzima nagradili Luku i Karima dokazuje da ljudi ovdje znaju cijeniti velike igrače", rekao je Thibaut Courtois.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool je nakon prve utakmice u jako teškoj situaciji. Mnogi već vide Real u četvrtfinalu Lige prvaka, ali fudbal je igra u kojoj se čuda dešavaju.

Apsolutno niko nakon 2:0 nije vidio Real kao pobjednika na Anfieldu, no na kraju su Kraljevi razbili Redse.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Gdje nece, pomjesao ih Modric sa 38 godina
4 0
Ecosport
Real kao pobjednika nisu vidjeli samo oni koji ne poznaju real. Nema Liverpool sredinu i to ih je ubilo jer su dali loptu realu nakon drugog gola.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi