Niko nije opisao razliku između Liverpoola i Reala kao Thierry Henry

Sve se vidjelo u jednoj sceni

Niko nije opisao razliku između Liverpoola i Reala kao Thierry Henry

A. Čaušević

Real Madrid je protutnjao Anfield Roadom. Potpuno neočekivano nakon furiznog starta Liverpoola. Možda je i najbolju poentu u razlici između dva kluba dao Thierry Henry poslije utakmice. 

Ništa nije slutilo da će Kraljevi "baciti petardu" u gostima kod Liverpoola u prvom meču osmine finala Lige prvaka, ali su pokazali još jednom zašto su najboljim tim današnjice.

Liverpool je nakon prvih 15-ak minuta igre imao dva gola prednosti. Drugi pogodak je bio veliki poklon Thibauta Courtoisa koji nije uspio smiriti loptu što je iskoristio Salah.

Kraljevi su se vratili do kraja prvog dijela. Drugi i izjednačujući gol je stigao poslije greške Allisona koji je napucao Viniciusa i lopta se odbila u mrežu.

Različite reakcije nakon greški golmana su razlika između Liverpoola i Real Madrida, barem prema Henryjevom mišljenju.

"Alisson je napravio grešku i iz Liverpoola mu nisu pomogli, dok je u Realu svako pomogao Courtoisu", kazao je Henry.

Oglasi

U nastavku utakmice psihološki momentum je bio na strani Kraljeva koji su postigli još tri gola i potpuno potopili bivšeg prvaka Engleske. 

"Ovo je kraj jedne ere u Liverpoolu", glasio je Henryjev zaključak nakon zaista potpuno neočekivanog i teškog poraza Redsa.

U posljednjih nekoliko godina Liverpool je izgubio dva finala Lige prvaka od Reala, a večerašnji poraz će sigurno dodatno uzdrmati Redse.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako više ne važi pravilo gola u gostima teško je vjerovati da će engleski predstavnik u revanš susretu uspjeti nadoknaditi tri gola razlike i izboriti minimalno produžetak. 

Liverpoolu je osvajanje Lige prvaka posljednja šansa da ove sezone osvoji bilo kakav trofej i glasine o eventualnom odlasku Kloppa na kraju sezone postaju sve zvučnije. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najčitanije iz kategorije