Benzema: Na kritike ću odgovoriti golovima, ja to mogu

Napadač Reala optimističan

Benzema: Na kritike ću odgovoriti golovima, ja to mogu

Napadač Real Madrida Karim Benzema konačno je proradio. On je sinoć postigao dva pogotka na gostovanju kod APOEL-a u Ligi prvaka i to su mu bili prvi golovi ove sezone u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. 

Benzema je prije ovog susreta odigrao ukupno 13 mečeva ove sezone i postigao je samo dva gola, a to je naravno podstaklo kritičare da zaključe da Real nije trebao prodati Moratu prošlog ljeta i ostaviti Benzemu kao jedinu opciju u napadu. 

Francuzu očito nije mnogo drago što ljudi imaju takvo mišljenje o njemu, a nakon večerašnjeg susreta je poručio da će kritičarima odgovoriti golovima i asistencijama. 

"Začepit ću usta kritičarima golovima i asistencijama. Znam da to mogu uraditi i uradit ću to bolje nego ikad. Želim ponuditi više", rekao je Benzema pa nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Uvijek želim postići gol, ja sam napadač. Kako god, nije sve u golovima. Mogu uraditi nekoliko stvari. Uvijek sam fokusiran na saigrače. Ako im mogu pomoći pasom ili protrčavanjem, onda ću to i uraditi. Znam da sam ja primjer za Mayorala. Sviđa mi se on, veoma je mlad. Želim da uvijek gleda u mene i da učimo skupa", rekao je Benzema. 

Podsjetimo, narednu priliku za nastavak serije golova Benzema će imati u subotu poslijepodne kada Real Madrid dočekuje Malagu u okviru La Lige. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti