Benzema: Neću da lažem, želim Zlatnu loptu

Napadač Reala otkriva

Benzema: Neću da lažem, želim Zlatnu loptu

Edmir Škorić

Karim Benzema otkrio je kako mu je cilj osvojiti Zlatnu loptu.

Benzema igra dobro iz godine u godinu, ali daleko je od igrača koji se bore za Zlatnu loptu. (Ne)opravdano?

“Osvajanje Zlatne lopte je moj cilj. Neću da lažem, to je san svakog igrača. Što trebam da osvojim? Treba mi puno naslova i 80 golova u jednoj godini”, kazao je Benzema, koji je od 2009. godine u Realu.

“Bio sam izgubljen prvih sedmica u Realu jer mi je nedostajala porodica. Bilo je to teško razdoblje za mene. Morao sam naporno da radim, prvi bih dolazio na trening i posljednji odlazio. Trenirao sam i kod kuće kako bih napredovao. Mourinho mi je govorio da je ovo druga dimenzija i da moram da radim stvari na kojem nisam navikao u Lyonu”, otkriva francuski napadač.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osvrnuo se na El Clasico, koji je na programu 22. marta.

“To je najveća utakmica na svijetu. Svako mora biti na 100 posto svojih mogućnosti. Pritisak je veliki, no moramo istaknuti i da je Barca protivnik koji meni odgovara”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.