Benzema: Zbog Ronalda sam promijenio svoj stil igre

Benzema: Zbog Ronalda sam promijenio svoj stil igre

Adnan Beganović

Karim Benzema i Cristiano Ronaldo u Realu su zajedno igrali devet godina, a francuski napadač je priznao da je radi Portugalca promijenio svoj stil igre.

Sjajni francuski napadač za inostrane medije je govorio o Cristianu Ronaldu s kojim je u Madridu devet godina dijelilo svlačionicu.

"Puno je razgovorao sa mnom jer je znao francuski jezik. Rekao mi je da ga mogu kontaktirati iz bilo kojeg razloga. Tokom godina sam promijenio svoju igru jer je tamo bio Ronaldo", istakao je Benzema.

"U Lyonu je bilo drugačije, tamo sam mnogo zabijao. A, u Realu sam više vremena provodio s loptom u nogama. Pored mene je igrao momak koji je zabijao po tri gola na utakmici, morao sam se prilagoditi", dodao je francuski napadač.

Benzema ne zna do kada će mu trajati karijera, alii je siguran da će ostati u fudbalu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Po završetku karijere ostajem u fudbalu, to je sigurno. Postati trener? Teško je, jer nije lako izabrati 11 igrača, trebate im sve objasniti. Volio bih, ali razumijem da je ovo naporan posao", istakao je Benzema i za kraj dodao:

"Ne znam kada ću završiti karijeru. Prelazim iz sezone u sezonu. Imam ugovor do 2022. godine, da vidimo ... Naravno, moja vrata će uvijek biti otvorena za Florentina Pereza".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi