Benzema uputio teške optužbe na račun Deschampsa

Oglasio se napadač Reala

Benzema uputio teške optužbe na račun Deschampsa

E. Čaušević

Reprezentacije Francuske priprema se za Evropsko prvenstvo koje se ovog ljeta igra u njihovoj državi.

Selektor Francuske, Didier Deschamps, je prije nekoliko dana saopštio spisak igrača za EP, a na spisku nije bilo Karima Benzeme. Napadač Real Madrida prije nekoliko mjeseci se našao u sex skandalu zbog kojeg je suspendovan od strane Fudbalskog saveza Francuske.

Ipak, Benzema je priznao da se nadao do zadnjeg trenutka da će dobiti poziv. Nakon što je Deschamps objavio spisak oglasio se i napadač kraljevskog kluba koji je iznio teške optužbe na račun selektora Francuske.

"Politika je uplela prste u spisak, pao je pod pritisak rasističke strane Francuske. Ja nisam dobio poziv jer sam izbjeglica iz Afrike. Ne znam da li je on sam odlučivao o spisku, ali vjerujem da je i predsjednik imao utjecaja", rekao je Benzema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi