Berahino će ipak igrati za West Bromwich Albion
Foto:EPA

Nakon što je objavio tweet da neće igrati za svoj tim

Berahino će ipak igrati za West Bromwich Albion

S. Bošković

Trener West Bromwich Albiona, Tony Pulis, istakao je da će njihov najbolji igrač, Saido Berahino ipak igrati za klub nakon što njegov transfer u Tottenham nije uspio.  

Dvadesetdvogodišnji igrač povezivao se sa prelaskom na White Hart Lane tijekom čitavog ljeta, ali ponude Tottenhama nisu zadovoljile čelnike WBA-a. Nakon toga, Berahino se na Twitteru okomio na predsjednika kluba, Jeremyja Peacea.

Berahino je za postigao 29 golova u 83 utakmice, ali u nekoliko posljednjih utakmica nije ubilježio nastup jer je tražio da ode iz kluba. Ipak, Pulis vjeruje da može ovog sjajnog igrača vratiti u momčad.

"Želim da se vrati i tu povlačim liniji. Bit će teško vratiti ga u tim, te mu vratiti koncentraciju, ali to je moj posao. Ako pogledate unazad, vidjet će te da je Jeremy prodavao igrače kad je to njemu odgovaralo. Pogledajte Shanea Longa, prodao ga je kad je klub ostao bez pravog napadača. Mislim da Saido misli samo na financijsku stranu", rekao je Pulis.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Bromwich Albion osvojio je četiri boda u četiri odigrane utakmice ove sezone, te im je Berahino prijeko potreban. Naredni susret igraju protiv Southamptona, a trener kluba sa Hawthornsa osvrnuo se je i na tweet mladog engleskog reprezentativca.

"Mislim da je njegov tweet bio više upućen predsjedniku, a ne igračima, osoblju, menadžmentu i navijačima. Njegova svađa je sa Jeremyjem, a što se mene tiče on će ponovno igrati za West Brom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.