Berahino postigao gol nakon 913 dana

Konačno je uspio zatresti protivničku mrežu

Berahino postigao gol nakon 913 dana

M. Šljivak

Nevjerovatan niz utakmica bez pogotka u profesionalnoj karijeri imao je napadač engleskog Stoke Cityja Saido Berahino.

On je sinoć postigao vodeći gol u Carabao kupu protiv Huddersfielda (2:0) i uspio je zatresti protivničku mrežu nakon dvije i po godine, odnosno nakon tačno 913 dana.

Berahino je posljedni gol u zvaničnom meču postigao još u februaru 2016. godine u dresu West Bromwich Albiona protiv Crsystal Palace. Od tada je 25-godišnjak odigrao 48 utakmica i nije uspio zabiti nijedan gol.

Saido Berahino je do prije nekoliko godina važio za jednog od najvećih talenata engleskog fudbala. Ipak, nije ostvario potpuni potencijal, pa su tako izostali pozivi u A selekciju.

Zbog toga je odlučio i da promijeni reprezentaciju i zaigraće za Burundi, zemlju u kojoj je rođen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi