Bivši saigrač upozorio Liverpool na Xherdana Shaqirija

Da li će se Redsi pokajati?

Bivši saigrač upozorio Liverpool na Xherdana Shaqirija

Liverpool je prošle sedmice angažovao pojačanje u liku švicarskog reprezentativca Xherdana Shaqirija.

Na Anfieldu su uvjereni da su za "bagatelu" dobili sjajnog igrača nakon što su aktivirali njegovu otkupnu klauzulu u Stokeu koja je iznosila 13 miliona funti, nakon što se ovaj klub u minuloj sezoni oprostio od Premier lige.

Ipak, Shaqiri je često kritikovan da ima tendenciju "nestati sa terena", posebno u momentima kada je najpotrebniji svojoj ekipi, iako njegove fudbalske kvalitete nikada nisu dovođene u pitanje.

Upozorenja na "mentalnu slabost" Xherdana Shaqirija su se već mogla čuti, a sada je isto istakao i Charlie Adam, iskusni fudbaler koji je sa Švicarcem dijelio svlačionicu u Stokeu i koji tvrdi da se Shaqiri "nije pojavio" kada je bilo najpotrebnije - u borbi za opstanak u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Adam, inače i sam bivši igrač Liverpoola, je o Shaqiriju govorio za talkSPORT, a jedno od pitanja je bilo i da li je Švicarac bio jedan od onih koji su podbacili.

"Da li je on bio jedan od njih? O, da - definitivno. Kada se otkriju sve karte i kada se okrenete zvijezdama u svojoj ekipi želite da ti veliki igrači donesu neku magiju u određenom momentu u sezoni, ali nama se činilo da se ti takozvani veliki igrači nisu pojavili i da nisu pokazali ništa", istakao je Adam.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Racku Jaja
copy/pase novinarstvo na zavidnom nivou, problem je to sto ni prevesti clanak nisu sposobni
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi