BiH dobila novog golmana u Engleskoj

Adnan potpisao za Stoke City

BiH dobila novog golmana u Engleskoj

Mladi bosanskohercegovački golman Adnan Kanurić potpisao je ugovor sa Stoke Cityjem.

Čuvar mreže naše U19 reprezentacije je u engleski klub stigao iz Njemačke, gdje je prethodno branio za Fortunu Koln, a sa Stoke Cityjem je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja za još godinu.

Kanurić tako slijedi korake Begovića, koji je svojevremeno za Stoke City branio u razdoblju od 2010. do 2015. godine, a upravo je sadašnji član Bournemoutha odigrao značajnu ulogu u ovom transferu.

Što se tiče Kanurića, rođen je 2000. godine u Linzu. Tu je i započeo svoju karijeru, da bi potom otišao u Red Bull Salzburg, tačnije u njihovu akademiju koja slovi za jednu od najboljih u Evropi. Posljednju godinu je proveo u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

Romario 77
Bravo Adnane ! Samo nastavi raditi i jednog dana na gol Zmajeva
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti