Berberović: Cilj je Prva liga FBiH

Trener Krajina iz Cazina za SportSport.ba

Berberović: Cilj je Prva liga FBiH

S. Bošković

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, grupa Zapad. Na rasporedu je 10. kolo, a ekipa Krajine iz Cazina želi da izbori ulazak u viši rang takmičenja. 

Cazinjani su nakon devet odigranih kola drugi sa 17 osvojenih bodova, tri boda manje od vodeće Iskre iz Bugojna. 

Trener Krajine Muhamed Berberović za SportSport.ba ističe da je zadovoljan prvim dijelom sezone, te odrađenim pripremama. 

"Prvi dio sezone odradili smo veoma dobro. Imali smo u posljednjemo kolu kiks protiv odlične ekipe Viteza u  Cazinu gdje smo izgubili 2 boda s kojima bi bili konkurentniji ekipi Iskre iz Bugoja. Pripreme su protekle veoma dobro. Ekipa je skupa radila 45 dana, a u tom periodu smo odigrali i pet prijateljskih utakmica s ekipa iz Unsko-Sanskog kantona. Najbitnije je da nema povrijeđenih igrača nakon priprema", govori Berberović.

U ekipe Krajine Cazin pristiglo je nekoliko novih fudbalera, dok je samo Bekir Rekić napustio tim.

"Od novih igrača pristigli su Amir Pečenković, Adem Mešić, Benjamin Kapetanović i Fikret Balić i ekipa je jača nego u prošloj polusezoni. Iz privatnih razloga Bekir Rekić je napustio klub", dodao je Berberović.

Muhamed Berberović ne krije da je Krajini cilj ulazak u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, ali ističe da će i biti teško taj rezultat ostvariti. 

"Krajina će pokušati da bude prva kako bi se domogla višeg ranga takmičenja i to je primarni cilj. Neće biti lako jer se igra još samo devet kola, a ekipa Iskre će igrati "domaćinske' utakmice sa ekipama iz Srednjobosanskog kantona. Ukoliko se ne uspijemo plasirati u Prvu ligu Federacije to nećemo smatrati tragedijom".

Krajina Cazin u nedjelju gostuje ekipi Radnika iz Donjeg Vakufa, gdje su tri boda imperativ.

"Imamo određena saznanja o ekipi Radnika, znamo šta nas očekuje i znamo kako trebamo odgovoriti na njihov stil igre. Oni stoje loše na tabeli i žele do kraja sezone to popraviti. Ali mi moramo pokazati zašto smo u vrhu i zašto zaslužujemo da budemo prvi. Mislim da će se igrati dobar fudbal na dobrom terenu", smatra Berberović. 

Ipak, po treneru Krajine, najveći uspjeh nekadašnjeg premijerligaša je taj što je dojučerašnji junior Krajine Hamza Čataković danas profesionalac i prvotimac FK Sarajevo, a i Adnan Civić ide istim stopama. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Na kraju razgovora za SportSport.ba Muhamed Berberović je još dodao da se nada da će se Krajina u budućnosti oslanjati najviše na omladinski pogon, iz kojeg bi oko 90% igrača trebalo zaigrati za prvi tim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi