"Naš cilj je završiti ispred Iskre"

Muhamed Berberović, trener Krajine

"Naš cilj je završiti ispred Iskre"

S. Mlaćo

Cazinska Krajina nekada je igrala Premijer ligu naše zemlje, a danas je ovaj klub,  pomalo zaboravljen od sviju,  član Druge lige Federacije grupa Zapad. Nakon prvog dijela sezone nalaze se na drugom mjestu sa 17 osvojenih bodova, tri manje u odnosu na jesenjeg šampiona Iskru iz Bugojna.

Upravo Krajina i Iskra voditi će glavnu bitku za to prvo mjesto koje donosi baraž za Prvu ligu Federacije. Cazinjane su u prelaznom roku pojačala četiri nova igrača, a to su: Adem Mešić, Amir Pečenković, Benjamin Kapetanović i Fikret Balić.

Trener Krajine Muhamed Berberović govorio je za SportSport.ba uoči početka drugog dijela sezone o ambicijama svog kluba, nedjeljnom duelu sa Radnikom iz Donjeg Vakufa, te otkrio koga vidi kao glavnog favorita za osvajanje prvog mjesta.

"Skoro dva mjeseca smo u pogonu, a radili smo i dva puta dnevno. Ekipa je dosta dobro fizički spremna i pojačali smo igrački kadar. Naši ciljevi jesu da  pokušamo završiti ispred Iskre, jer Iskru smatramo najozbiljnijim konkurentom, a oni su to i pokazali u prvom dijelu sezone. Cilj nam je da pokušamo  biti prvi, ali neće nam teško pasti i ako ne budemo. Znamo da smo u deficitu i da je malo kola do kraja sezone, a Iskra ima dobru ekipu i nešto lakši raspored. Ukoliko uspijemo bit će to veliki uspjeh, a ako ne uspijemo neće biti neka tragedija", kaže  trener drugoligaša iz Krajine.

U nedjelju Krajina će u goste davljeniku Radniku iz Donjeg Vakufa. Bit će ovo veoma neugodno gostovanje za tim iz Cazina.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

"Mi smo Radnik u prvom kolu pobijedili sa 4:0, ali taj rezultat nije bio realan. Dosta dobra ekipa je to bila, a mi smo dali dva gola na brzinu, oni se nisu snašli i sve im je išlo kako ne treba. Mi se uzdamo u dobar teren, tehnički dobro potkovanu ekipu, ali opet kažem da idemo ekipi koja je u nezahvalnoj poziciji što se tiče stanja na tabeli i oni to po meni  ne zaslužuju. Mi ako želimo nešto napraviti moramo se postaviti tako da idemo na tri boda i samo tri boda će nas i zadovoljiti", dodao je Berberović na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi