Berberović dao otkaz, novi trener Krajine Nožić

Berberović dao otkaz, novi trener Krajine Nožić

Edmir Škorić

Muhamed Berberović je u ponedjeljak podnio ostavku na mjestu šefa stručnog štaba FK Krajine nakon jedne nepune sezone provedene u tom klubu. Njega će naslijediti dosadašnji pomoćnik Nurudin Nožić.

Berberović je Krajinu preuzeo u trećem kolu prošle sezone kada je na domaćem terenu debitirao pobjedom protiv Gradine (1:0), a otad je ostvario odličan učinak te je cazinskom prvoligašu donio epitet jesenjeg prvaka u sezoni 2011/2012.

Razlozi njegovog odlaska navodno leže u različitim pogledima i neslaganju sa Upravom, ali ipak im se zahvalio na dobroj suradnji. Berberović je u ponedjeljak pozdravio igrače, poželio im puno sreće u nastavku sezone te istakao nadu da će Krajina ostvariti bolje rezultate nego prethodne dvije sezone provedene u Prvoj ligi.

 

Uprava je odlučila da će novi šef struke do kraja jesenjeg dijela prvenstva biti Nurudin Nožić, dosadašnji pomoćni trener koji je dugo godina u klubu i koji ima vrlo dobre odnose sa igračima. 

 

Nožić je i prošle sezone preuzeo Krajinu nakon ostavke Izeta Račića, ali se na tom mjestu zadržao samo jedno kolo u kojem je na gostovanju kod Viteza njegova momčad odigrala vrhunski te je kući donijela bod (0:0). 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

FK Krajina slijedeću utakmicu igra u sklopu drugog kola Prva lige u Banovićima kod Budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti