Berberović: Na Jakliću nećemo kalkulisati

Trener Krajine

Berberović: Na Jakliću nećemo kalkulisati

Samir Mlaćo

Derbi susret drugog dijela sezone u Drugoj ligi Federacije grupa Zapad u subotu će u Bugojnu odigrati Iskra i Krajina. 

Cazinjani se nakon 13 odigranih kola nalaze na drugom mjestu sa 26 bodova koliko ima i prvoplasirani Borac iz Izačića, te na Jakliću žele ostvariti pozitivan rezultat koji bi im mnogo značio za nastavak sezone.

"Što se tiče utakmice sa Iskrom, mogu reći da nas očekuje jedan susret starih rivala, a ti susreti su  uvijek bili interesantni.  Kada je moja ekipa u u pitanju, mi u Bugojno dolazimo da odigramo jednu dobru utakmicu i da  se predstavimo bugojanskoj publici u najboljem svijetlu.  Što se tiče rezultata mi ćemo se postaviti tako da idemo na pobjedu  i nećemo kalkulisati niti nas interesuje neke računice iz bliže budućnosti", kazao je za SportSport.ba  trener FK Krajina Muhamed Berberović.

Nakon što su u prošlom kolu poraženi od Borca (1:0) u Iskri su odlučili za promjenu na trenerskoj klupi, pa smo trenera Cazinjana pitali kakvo mišljenje ima o ekipi iz Bugojna.

"Jeste činjenica da je Iskra u jednoj krizi rezultata, ali to je jedna dobra ekipa sa dobrim individiualcima i znamo da će oni u ovu utakmicu ući silno motivisani. Iskra je statistički i najbolji domaćin  gdje je od šest utakmica  svih šest pobijedila i postižu puno golova na svom terenu. Samim tim oni su u ovom susretu ipak u prednosti i favoriti su",  dodao je Berberović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Meč između Iskre i Krajine igra se u subotu sa početkom u 17 sati na Gradskom stadionu Jaklić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi