Borac i Krajina pobjedama pretekli Iskru

13. kolo Druge lige FBiH grupa Zapad

Borac i Krajina pobjedama pretekli Iskru

S. Mlaćo

U Drugoj ligi FBiH grupa Zapad u danima vikenda odigrani su susreti 13.kola. U pet utakmica postignuto je 15 pogodaka, a derbi je odigran u Izačiću gdje je Borac pogotkom Armina Balića u 55.minuti savladao favorizovanu Iskru te tako došao na prvo mjesto.

Krajina je na svom terenu sa 2:1 savladala ekipu Viteza iz Bužima  te tako i Cazinjani sada imaju 26 bodova, kao i Borac iz Izačića.  Sloga iz Bosanske Otoke na svom terenu nadigrala je FK Vitez (2:1), dok su vrijedne pobjede u borbi za opstanak ostvarili nogometaši Radnika iz Donjeg Vakufa nad Krajišnikom (3:2), te Vlašića koji su u Turbetu bili bolji od Ključa sa 2:1.

Borac i Krajina drže prva dva mjesta sa 26 bodova, dok je Iskra trećeplasirana sa 24. Na začelju je posljednjeplasirani Vitez iz Bužima sa deset bodova, dok Ključ ima 12, a Vlašić 13 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednom igra se derbi drugog dijela sezone između Iskre i Krajine, dok će prvoplasirani Borac na neugodno gostovanje kod Ključa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi