Berberović: Prošle sezone nam nisu dali da uđemo u Prvu ligu

Trener Krajine

Berberović: Prošle sezone nam nisu dali da uđemo u Prvu ligu

S. Bošković

Fudbaleri Krajine iz Cazina sutra će na domaćem terenu snage odmjeriti s ekipom Bratstva u okviru sedmog kola Druge lige Federacije grupa Zapad. 

Krajina se nakon šest odigranih utakmica nalazi na četvrtoj poziciji  s 11 osvojenih bodova, dok je Bratstvo deseto s pet osvojenih bodova, no utakmicom manje.

Za portal SportSport.ba povodom sutrašnje utakmice govorio je trener Krajine Muhamed Berberović: 

"Protiv Bratstva sutra očekujemo pobjedu i svaki drugi rezultat bi bio neuspjeh. Bratstvo poznajemo veoma dobro i pripremili smo se za njih", rekao je Berberović, te se osvrnuo na ambicije Krajine u tekućoj sezoni, ali i na završnicu prošle sezone kad su fudbaleri Krajine na dosta čudan način ostali bez plasmana u Prvu ligu Federacije BiH.

Naime, druga utakmica doigravanja za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH između Sloge iz Siminog Hana i Krajine iz Cazin bila je prekinuta (prva utakmica odigrana u Cazinu završila je pobjedom domaćeg tima rezultatom 3:1), a utakmica je od strane Komisije za takmičenje NS FBiH registrirana rezultatom 4:0 za Slogu. Razlog prekida bilo je pljuvanje sudije od strane fudbalera Krajina. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

"Samo ime Krajina nalaže da se svake godine moramo boriti za najviši plasman. Prošle godine nam nije bilo dozvoljeno da budemo prvi i to je mogla vidjeti cjelokupna javnost. Mi ćemo ove sezone dati sve od sebe da izborimo plasman u viši rang", zaključio je Berberović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi