Fudbaler Švedske dobijao prijetnje smrću
FOTO: EPA

Novi skandal na EURO-u

Fudbaler Švedske dobijao prijetnje smrću

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Švedske na otvaranju EURO-a remizirala je sa Španijom rezultatom 0:0.

Bod koji bi na kraju Šveđanima mogao mnogo toga donijet u grupi gdje su još selekcije Slovačke i Poljske, ipak nije naišao na toliku radost navijača.

Naime, pojedini navijači Švedske prijetili su smrću napadaču Marcusu Bergu, a razlog je velika prilika protiv Španije koju nije rpetvorio u pogodak nakon asistencije Isaka. Očigledno Šveđani smatraju da su se protiv Španije trebala osvojiti tri boda.

Švedski fudbaler rekao je da je isključio naloge na društvenim mrežama, ali da je upoznat sa uvredama i prijetnjama, te je sve prijavio Fudbalskom savezu Švedske.

Selektor Jane Anderson istakao je da je zlostavljanje, koje je na internetu doživio Berg "potpuno neprihvatljivo".

"Svi žele najbolje sovjim reprezentacijama. Bore se, trude se, prilike, promašaji, sve je to sastavni dio igre. Fudbal je sastavni dio život, ali ovakve poruke treba oštro osuditi", rekao je selektor Švedske.

Fudbalski savez Švedske odmah je reagovao i počinioci će biti sankcionisani u što kraćem vremenskom periodu.

Top Komentari

Husrefbeg22
Dok je svijeta bice i budala! Fudbaleri bi trebali zatvoriti svoje racune na instagramima jer se ne moze nikada svakome ugoditi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi