Crvena furija bez furioznog starta Evropskog prvenstva, Šveđani uspjeli sačuvati mrežu u Sevilli

Nije bilo golova

Crvena furija bez furioznog starta Evropskog prvenstva, Šveđani uspjeli sačuvati mrežu u Sevilli

E. Čaušević

Reprezentacija Španije večeras je odigrala utakmicu bez golova protiv Švedske u meču prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Španci su krenuli ofanzivno od samog početka i željeli su što prije doći do prednosti, ali Šveđani se nisu dali tako lako.

Prvu šansu na utakmici vidjeli smo u 16. minuti kada je Dani Olmo pokušao glavom, ali je Robin Olsen sjajno odbranio njegov udarac i spasio je Šveđane.

Samo nekoliko minuta kasnije nova prilika za Španiju. Ovaj put Alba je ubacio s lijeve strane, a na loptu je natrčao Koke koji s nekih sedam metara udaljenosti šutira visoko preko gola gostiju.

U 29. minuti ponovo je u šansi bio Koke, ali ni ovaj put veznjak Crvene furije nije bio precizan. Najbolju šansu Španci su imali deset minuta kasnije.

U centru pažnje našao se Alvaro Morata koji je izašao sam ispred Olsena nakon greške odbrane Švedske, ali napadač Španije šutirao je pored stative i ostalo je 0:0.

Oglasi

Švedska je u 41. minuti mogla kazniti Špance za sve ove promašaje. U šansi je bio Isak koji se sjajno izborio za prostor i šutirao je, ali jedan od defanzivaca Španije izbija loptu s gol linije.

U drugom poluvremenu gledali smo dosta dobar meč. Prvu veliku šansu imali su Šveđani u 61. minuti. Isak je ponovo napravio dar-mar u odbrani Španije i uposlio je Berga koji s nekoliko metara od gola očajno šutira i propušta zicer.

Španci su nastavili s dominacijom na sredini terena i nastavili su s napadima, ali jednostavno nikako nisu uspjeli da pronađu put do mreže.

Enrique je napravio nekoliko promjena u ekipi, ali to nije donijelo poboljšanje u igri. Domaći su imali još nekoliko solidnih prilika do kraja meča, ali se rezultat nije mijenjao i ostalo je 0:0.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Jasno je da s ovim rezultatom mnogo zadovoljniji mogu biti igrači Švedske jer su svi očekivali da će Španci danas upisati tri boda.

O Grupi E prva je Slovačka s tri boda koja je danas sa 2:1 pobijedila Poljsku, dok slijede Švedska i Španija s po jedinim bodom. Nakon prvog kola Poljaci su posljednji bez bodova.

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Na svu srecu vecina timova neigraju ovakav futbal kao ovi Svedjani , jer kad bi ovako svi igrali - nikada futbal vise nebi gledao . Umorili su mi mozak i oci, kao da sam drmno flasu brlje
14 3
user1621626775
Luis enrike gvardiola za sirotinju..hahahaha Pa ne moze ti sve ic preko albe ziv bio on je bek ok da probija strane i da vrsi pritisak al ne mozes mu dat ulogu ko da je mesi..necete daleko sa ovakom igrom
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi